מי שאוהב חלקי פנים זה אחד המתכונים הכי טעימים וחגיגיים שיצא לי להכין ולטעום
אשכי הודו עם פולים, אריסה ופלפלים
אז ראשית המשימה שלכם היא להשיג אשכי הודו
שנית לוודא שאתם לא רגישים לפול
אם עברתם את שתי המשוכות האלו מכאן הדרך אל הביס היא די פשוטה…
מי שאוהב חלקי פנים זה אחד המתכונים הכי טעימים וחגיגיים שיצא לי להכין ולטעום
אשכי הודו עם פולים, אריסה ופלפלים
אז ראשית המשימה שלכם היא להשיג אשכי הודו
שנית לוודא שאתם לא רגישים לפול
אם עברתם את שתי המשוכות האלו מכאן הדרך אל הביס היא די פשוטה…
קילו אשכי הודו |
חבילת פול ירוק קפוא (אם יש טרי אז אפשרי גם) |
כוס קמח לבן |
חצי כוס שמן |
15 שיני שום חצויות |
חבילת פלפל טינקרבל אדום מתוק (אפשר גם שושקה אפשר גם גמבות) |
פלפל חריך ירוק פרוס |
3-4 פלפלים יבשים מתוקים |
3 פלפל סודני יבש |
כף אריסה מתוקה |
כף כמון |
כף גדושה פפריקה |
כפית קימל |
כף מלח |
כף פלפל יבש מתוק גרוס |
חבילת כוסברה |
מנקים את כל הסחלה מאשכי ההודו בזהירות בלי לקרוע אותם רק להסיר את החוטים.
משרים אותם במים עם כף מלח כרבע שעה
ולאחר מכן שוטפים היטב .
מעבירים אותם לקערה עם קמח ומערבבים- המטרה שרק תיתפס עליהם שכבה דקה של קמח.
בסיר סוטאג׳ רחב שמים שמן ומטגנים את אשכי ההודו כ- 10 דקות
מוציאים את האשכים מהסיר ומוסיפים פנימה את השום, הפלפלים הטריים, הפלפלים היבשים ומטגנים היטב.
מוסיפים פנימה את האריסה והתבלינים ומערבבים
מוסיפים 2 כוסות מים ,
מוסיפים את הפולים
מחזירים את האשכים לסיר ,
ומוסיפים חבילת כוסברה קצוצה.
מכסים ומבשלים שעתיים על אש קטנה
מגישים עם חלה
ובתאבון