הלביבה שהתחפשה לפלאפל כל שנה אותם לביבות
מה עם לצאת קצת מחוץ לקופסא ?!
אז קבלו לביבה שהתחפשה לפלאפל עם צ׳יפס מתנפח שתמיד משמח
טעימה, קריספית מבחוץ נימוחה מבפנים.. שימו בפיתה עם מה שאתם אוהבים
והרי לכם המנה המושלמת
רמת קושי : קל כמות: 4 סועדים
הלביבה שהתחפשה לפלאפל כל שנה אותם לביבות
מה עם לצאת קצת מחוץ לקופסא ?!
אז קבלו לביבה שהתחפשה לפלאפל עם צ׳יפס מתנפח שתמיד משמח
טעימה, קריספית מבחוץ נימוחה מבפנים.. שימו בפיתה עם מה שאתם אוהבים
והרי לכם המנה המושלמת
רמת קושי : קל כמות: 4 סועדים
מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים בפומפיה על החלק הדק (חשוב מאוד לא לגרד בחלק העבה) – סוחטים את תפוחי האדמה כדי להוציא את הנוזלים אני נעזרתי ברשת כותנה.
טוחנים את הביסלי במעבד מזון או מכתש ועלי – מעבירים לקערה את תפוחי האדמה ומוסיפים את הקמח, הביסלי הטחון, האת מלח והפלפל שחור , הבצל המגורד והביצה ומערבבים עד לאיחוד. התערובת יוצאת סמיכה וזה מצויין – יוצרים כדורים קטנטנים עם קפיץ של פלאפל למי שאין שיגלגל בידיים כדורים קטנים. מטגנים בשמן עמוק עד שמשחים יפה, תוך כדי הטיגון נערבב מעט כדי שיצבעו יפה מכל הכיוונים.
מוציאים לרשת טיגון על מנת לשמור על הקריספיות.
לצ׳יפס: חותכים הכי דק שאפשר את תפוחי האדמה לפרוסות
אני נעזרתי במנדולינה.
מערבבים את כל מרכיבי הציפוי עד לקבלת תערובת ֿ(כמו טחינה).
טובלים את הפלחים ומטגנים בשמן עמוק עד שמתנפח ומשחים.
מגישים עם פיתות חמות, טחינה , חומוס,סלט, כרוב או מה שבא לכם
בתאבון