חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית מפרום של כרפס, דגים ועשבי תיבול

מפרום של כרפס, דגים ועשבי תיבול

את המתכון הזה הכנתי בראש תוך כדי שיטוט ברחבי השוק , קמתי ביום שישי בלי שום כיוון מה אני הולך להכין אז נסעתי לשוק לקבל השראה.. תוך כדי הליכה בשוק ראיתי כרפסים מהממים והתחלתי להרכיב מנה, מהדייג לקחתי דניס ולברק טחונים מהירקן מלא ירק ושום,

וכך נולדה מנה הצגה- כרפס ממולא קציצת דג ומלא עשבי תיבול ברוטב לימוני ואפונה

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

400 גרם דניס טחון
400 גרם לברק טחון
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור בצל ירוק
צרור שמיר
צרור נענע
צרור סלרי
מלח,פלפל,כמון,קימל
בצל לבן
2 שיני שום
6 ראשי כרפס גדולים
לימון
זעפרן
שמן לטיגון
2 כוסות קמח
3 כוסות אפונה

אופן ההכנה

מתכון:

מתחילים מהדגים: בקערה ערבבתי לברק ודניס טחון כ-800 גרם , לבפנים הוספתי צרורות של פטרוזיליה כוסברה, שמיר, בצל ירוק,סלרי, ונענע- הכל קצוץ דק.

הוספתי חצי בצל לבן קצוץ ו-2 שיני שום .

תבלינים הוספתי: כף מלח, כפית פלפל שחור, כפית קימל וכפית כמון (למי שיש שלם שיכתוש עם מכתש ועלי גם טחון זה בסדר) ערבבתי הכל למסה ירוקה ויפה לקחתי 6 ראשי סלרי (כרפס).

קילפתי וחתכתי בצורת פאקמן כמו שעושים מפרום מילאתי את כולם בנדיבות.

טבלתי בקמח אז בביצה עם מלח, שוב בקמח ולטגן בשמן עמוק.

לרוטב טיגנתי בסיר רחב עם שמן זית כרישה אחת שלמה, הוספתי סלרי וגבעולי בצל ירוק

המשכתי לטגן והוספתי גם כמה שיני שום פרוס

הוספתי תבלינים כף מלח, כפית פלפל וכפית קימל,

ערבבתי ויצקתי ליטר מים חמים ומעט זעפרן.

סחטתי פנימה לימון אחד

מסדרים את הכרפסים בתוך הסיר, מוסיפים את האפונה, שמים פרוסות של לימון ללא הקליפה (כדי שלא יוציא מרירות)

מבשלים שעה אש בינונית

וזהו בתאבון…

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת