חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית ״אינטריה״ - תוספת מרוקאית ב-2 גרסאות שונות

״אינטריה״ – תוספת מרוקאית ב-2 גרסאות שונות

אינטריה היא מבין התוספות הפשוטות להכנה שבאמת כולם אוהבים,
אצלנו בארוחת שישי זה הופיע תמיד בשולחן גם כשהיה מלא אוכל ומלא תוספות
האינטריה תמיד היתה שם, לא יודע אם כתכנית גיבוי או כדי לוודא שבטוח הילדים יאכלו משהו, אבל מה שבטוח תמיד הסיר חוסל.
לפני שיצאתי לצלם את המתכונים האלה דיברתי עם אמא שלי שתנסה להסביר לי איך נוצרו לזה גרסאות שונות, מבחינת האטריות אין בעייה להשתמש בסוג שמעדיפים או מה יש בבית,
מבחינת התיבול יש את הגרסה של הקהילה היהודית בפז במרוקו הם הכינו את האנטריה עם שום והשתמשו בכורכום או זעפרן לקבל את הצבע הצהוב
(זו הגרסה שאני גדלתי עלייה) ,
ובגרסא השנייה מטגנים בצל ולא מוסיפים שום דבר צהוב,
כאן המתיקות של הבצל עושה טעם מאוד מיוחד,
הבדל נוסף היא באופן ההכנה יש שיטה שבה שמים את המים ישר על האטריות אחרי טיגון, ויש שיטה לבשל במים לפני
אני כאן לעשות לכם סדר.

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

מצרכים לגרסה הצהובה:
חבילת אטריות בינוניות אסם
80 מ״ל שמן( 5 כפות שמן)
4 שיני שום קצוצות
כפית כורכום
2 כפיות שטוחות מאוד מלח
כף מרק עוף אסם
חצי כפית פלפל שחור
ליטר מים
מצרכים לגרסת הבצל:
חבילת אטריות דקיקות אסם
80 מל שמן (5 כפות)
2 בצלים חתוכים לקוביות
600 מ״ל מים רותחים
כף מרק עוף אסם
חצי כפית פלפל שחור
2 כפיות שטוחות מלח

אופן ההכנה

לגרסה הצהובה:
מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את חבילת האטריות 5 דקות בדיוק ומסננים.
לוקחים סיר , מוסיפים שמן, מטגנים את השום על אש קטנה שלא ישרף, מוסיפים את התבלינים ופותחים בשמן,
מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומבשלים 3 דקות שהרוטב מעט יצטמצם
מוסיפים את האטריות ומאחדים עם הרוטב,
מבשלים 2 דקות
מכבים את האש מכסים במגבת ומכסה ל-10 דקות,
פותחים את הסיר מערבבים ומתפנקים.

לגרסת הבצל:
בסיר סוטאג׳ שמים את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה על אש קטנה.
מוסיפים את חבילת האטריות, מנמיכים את האש ומערבבים עד שישחימו,
לא חשוב אם לא בצורה אחידה העיקר שישחימו.
שמים בקערה את המים ומוסיפים את התבלינים , מערבבים ויוצקים על האטריות.
בשלב הזה מנמיכים את האש מערבבים, מכסים ומבשלים 6 דקות על להבה נמוכה אש נמוכה.
פותחים את הסיר מערבבים את האטריות ,
מכסים במגבת ובמכסה ל-10 דקות
ובתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת