בכל שנה לפני חג השבועות הרשת מתמלא במגשי גבינות חגיגיות לכבוד החג,
אז רציתי להראות לכם את המגש שהוא הכי אני
עם שפע כמו שאני אוהב
ומנה בצד פשוטה להכנה אבל שמתאימה בול למגש
מקלות גבינה גרנה פדנו
שאתם תהיו חייבים להכין בשבועות הקרוב
את המקלות גבינה הכנתי מבצק עלים וגבינת גרנה פדנו – כמה פשוט ככה טעים!
אבל תרגישו לגמרי בנוח להכין עם גאודה או איבריקו שהן לא פחות טעימות
#בשיתוף משק צוריאל
פורסים חבילת בצק עלים אחת על השיש ,
אפשר לקמח מעט אבל לא חייב למי שעובד על נייר אפייה
מורחים בביצה את כל הבצק,
מגרדים גרנה פדנו בנדיבות לאורך כל הבצק
מכסים בעוד שכבה של בצק עלים
ובעזרת גלגלת פיצה חותכים רצועות בעובי אצבע אחת
מסובבים משני הצדדים ליצירת רצועה מגולגלת יפה
מניחים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים קלים
אופים כ-25 דקות 180 מעלות בתנור
לפלטת הגבינות החגיגית:
אני השתמשתי בגבינות הבאות וחתכתי לצורות שונות:
- גליל מה עז שום שמיר (עיגולים)
- גליל מה עז (עיגולים)
- גרנה פדנו (קוביות קטנטנות)
- צפתית מעודנת (משולשים בצורה הקיימת)
- פטה עיזים מעודנת (מלבנים)
- בולגרית מעודנת (קוביות)
- איבריקו (משולשים)
- גאודה (משולשים)
- לאבנה עיזים (בצלוחית עם שמן זית)