הכי קל להכנה שיש
ועם טעמים עדינים בלי התחכמויות
כל מה שצריך זה שפונדרה חתוכה לקוביות עם העצם,
תפוחי אדמה מלח, פלפל וסילאן
זהו!
הכי קל להכנה שיש
ועם טעמים עדינים בלי התחכמויות
כל מה שצריך זה שפונדרה חתוכה לקוביות עם העצם,
תפוחי אדמה מלח, פלפל וסילאן
זהו!
4 כפות שמן זית |
2 קילו שפונדרה/ קשתית /אסאדו חתוכים לקוביות גדולות |
3 ראשי שום ירוק |
תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות |
כף גדושה מלח גס |
כפית גדושה של פלפל גרוס |
4-5 כפות סילאן |
2 כוסות בערך של מים רותחים |
לוקחים תפוחי אדמה ושוטפים היטב במים,
חותכים את הקצוות לצורת מרובע
(לא לדאוג איתם תכינו פלחי תפוחה אדמה קריספיים נדירים)
בסיר סוטאג׳ שחיממנו מוסיפים את שמן הזית
מסדרים את הבשר ותפוחי האדמה וצורבים כ-7-8 דקות
לאחר מכן הופכים לעוד 7 דקות שתהייה מעט השחמה של תפוחי האדמה וצריבה של הבשר.
מוסיפים מלח גס ופלפל גרוס,
מוסיפים 3 ראשי שום ירוק שקטמנו להם את הקצה,
מוסיפים סילאן
מוסיפים כ-2 כוסות מים רותחים (אולי טיפה יותר צריך שהמים יגיעו לקו של הבשר)
מכסים ומבשלים כשעתיים אש קטנה
לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם ל- 170 מעלות עדיין מכוסה לעוד שעה ורבע
ועוד רבע שעה ללא המכסה
בתאבון