מי לא מכיר את פשטידת האלים
הפשטידה הכי טעימה בעולם,
יש הקוראים לה מעקודה ויש המכנים אותה מחמאר
אבל השם הוא לא מה שחשוב
הטעםם , הפשטות
והביס שהוא חלום…
קחו מתכון…
מי לא מכיר את פשטידת האלים
הפשטידה הכי טעימה בעולם,
יש הקוראים לה מעקודה ויש המכנים אותה מחמאר
אבל השם הוא לא מה שחשוב
הטעםם , הפשטות
והביס שהוא חלום…
קחו מתכון…
7-8 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי עם קליפה אדומה) |
3 גזרים |
1 בצל |
רבע כוס שמן |
חצי כפית כורכום |
1 כפית פלפל שחור |
1 כף מלח |
חצי כוס מים רותחים |
12 ביצים |
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה |
לטיגון: רבע כוס(120 מ״ל) שמן |
מקלפים את הירקות, חוצים אותם ושמים בסיר.
מערבבים בכוס שמן, כורכום, פלפל שחור ומלח ומוסיפים מים רותחים מערבבים ויוצקים על הירקות.
מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות,
מערבבים ומבשלים כ-30 דקות עד לריכוך.
לאחר מכן מסננים היטב.
מוציאים את הבצלים והגזר מהסיר
חצי מכמות תפוחי האדמה מועכים בעזרת בלנדר מוט
(ככה נקבל שני מרקמים שונים)
ואת שאר תפוחי האדמה נחתוך איך שבא לנו.
מניחים להתקרר מעט.
חותכים את הגזר והבצל לקוביות.
בקערה גדולה מאד טורפים בעזרת מיקסר את הביצים עד שהם משלשים את נפחם.
מוסיפים תוך כדי בחישה את תפוחי האדמה המעוכים ומקפלים פנימה בעדינות.
מוסיפים את הגזר והבצל וחופן נדיב של פטרוזיליה או כוסברה שקצצנו ומערבבים בעדינות.
מחממים שמן בסיר בקוטר 24-26
משמנים גם את הדפנות, וכשהשמן חם יוצקים את הבלילה.
מכסים עם בד או עם נייר אפייה ומכסה אטום היטב
ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
אחרי כחצי שעה מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, להשחמה עליונה ל- 30-40 דקות נוספות.
מצננים לגמרי לפני שחותכים.
אוכלים עם מטבוחה וחלה
בתאבון