קבלו מתכון לצלי כתף מספר 5 קלאסי עם פטריות
בשיטה שמבטיחה הצלחה ב-99.9%
קבלו מתכון לצלי כתף מספר 5 קלאסי עם פטריות
בשיטה שמבטיחה הצלחה ב-99.9%
קילו שלוש מאות צלי כתף מספר 5 (אפשר עד 2 קילו) |
חוט קשירה |
1 בצל חתוך לרצועות |
5 עלי דפנה |
6-7 פלפל אנגלי |
כף ראס אל חנות ״יאבלולו שמבלולו״ |
2 כפות שמן זית |
חבילת פטריות שמפניון טריות וחתוכות |
2 בצלים קצוצים |
טימין |
2 כפות פילדלפיה ״יאבלולו שמבלולו״ |
כפית פלפל שחור |
כף מלח |
צרור כוסברה |
קושרים את הבשר בליפופים עם רווח של סניטימטר (לא צריך להיות פרופסורים זה פשוט שומר לו על צורה ועוזר לסמן את החיתוך אחר-כך)
בתבנית שמים בצל אחד פרוס
מפזרים מעל הבצל את הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והתבלין ראש אל חנות של ״יאבלולו שמבלולו״
שמים 2 כפות שמן זית
מניחים את הבשר שקשרנו ומכסים בנייר אפיי ונייר כסף
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך שעתיים (אם הנתח גדול יותר נגיד 2 קילו תנו עוד חצי שעה)
מוציאים מהתנור ומכניסים את הבשר למקפיא ל- 30 דקות זה יקל על החיתוך.
מסירים את החוט וחותכים את הבשר דק ככל שאפשר
בסיר סוטאג׳ שמים 3 כפות שמן זית
מטגנים 2 בצלים קצוצים וקצת טימין ומיד אחכ את פטריות השמפניון
מוסיפים את הפילדלפיה, המלח והפלפל וממשיכים לערבב
מוזגים פנימה את הציר שנוצר בתבנית ועוד כוס וחצי מים
מניחים את הבשר בצורה מעגלית ובאמצע שמים כוסברה
שימו לב הנוזל אמור רק לכסות את הבשר ולא יותר מזה
מבשלים שעה נוספת עד שרך כמו חמאה
מגישים עם אורז ושעועית ירוקה
בתאבון