חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית קציצות טונה (שימורים) ואפונה

קציצות טונה (שימורים) ואפונה

בואו נכין קציצות משימורי טונה ואפונה שילדים אוהבים

לא תאמינו כמה זה קל

כמה זה טעים

וכמה זה מזין…

את המתכון הכנתי לתשעת הימים של תשעה באב

אבל בכיף אפשר להכין ולהנות ממנו בכל ימות השנה..

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

4 קופסאות טונה בשמן (מסונן מהשמן)
1 בצל קצוץ
חופן סלרי קצוץ
חופן בצל ירוק קצוץ
1 תפוח אדמה מגורד
2 כפות פירורי לחם לבנים
תבלינים: חצי כפית מלח (כי לטונה יש כבר מליחות), כף פפריקה, כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור, כפית פילדלפיה
1 ביצה
מצרכים לרוטב:
שקית אפונה עדינה קפואה
4 גבעולי סלרי קצוצים
2 בצל לבן חתוך לקוביות
כף סוכר חום, כף מלח, כפית כורכום, כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

לקערה מעבירים את הטונה אחרי שסיננו מהשמן
מוסיפים בצל ירוק קצוץ, סלרי קצוץ, בצל לבן קצוץ, תפוח אדמה מגורד , ביצה, פירורי לחם ואת התבלינים מערבבים היטב.
יוצרים קציצות שטוחות ושמים על מגש עם נייר אפיה
משפריצים שמן זית ומכניסים לתנור ל-7-8 דקות 190 מעלות טורבו.
בינתיים בסיר סוטאג רחב מטגנים היטב את קוביות הבצל והסלרי הקצוץ מוסיפים סוכר, מלח ,כורכום ופלפל שחור וממשיכים לערבב עד הזהבה
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים
ברגע שמגיע לרתיחה
מכניסים את הקציצות לתוך הסיר ומבשלים 20 דקות מכסה סגור.
פותחים את המכסה ומוסיפים פנימה שקית אפונה עדינה.
מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות
אם חסר נוזל מוסיפים חצי כוס מים
מגישים עם אורז
ובתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת