אז תשעת הימים כבר כאן,
מה נעשה? בואו נכין פריקסה…
המאכל הידוע והמוכר עם טוויסטים קטנים שישדרגו לכם כל ביס
כי ככה זה באוכל
אין חוקים!
בואו נתחיל..
#בשיתוף שופרסל
אז תשעת הימים כבר כאן,
מה נעשה? בואו נכין פריקסה…
המאכל הידוע והמוכר עם טוויסטים קטנים שישדרגו לכם כל ביס
כי ככה זה באוכל
אין חוקים!
בואו נתחיל..
#בשיתוף שופרסל
קילו קמח לבן מנופה שופרסל |
20 גרם שמרים יבשים שופרסל |
50 גרם סוכר |
חצי כוס שמן |
צ׳ייסר ערק |
15 גרם מלח |
500 מל׳ מים פושרים (הוספתי עוד 20 מל׳ אחכ) |
שמן קנולה לטיגון שופרסל |
עלי רוקט שופרסל |
3 קופסאות טונה שופרסל |
6 ביצים |
4 תפוחי אדמה |
טחינה שופרסל |
אריסה שופרסל |
לימון כבוש ביתי |
זיתים שחורים שופרסל |
חמוצים קטנים במלח שופרסל |
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק (קמח,שמרים,שמן,סוכר,ערק מלח ומים)
לשים מהירות 3-4 כ-7-8 דקות ואז דקה על מהירות גבוהה.
(למי שאין מיקסר אפשר ללוש ביד כרבע שעה עד שנוצר בצק דביק מעט ומפה ממשיכים כרגיל עם המתכון)
שמים מעט שמן בקערה מניחים את הבצק, מכסים ומתפיחים שעה.
לאחר שעה מורידים את הבצק לשיש ומחלקים ל-22 חתיכות שוות (כל חתיכה 80 גרם).
יוצרים עיגולים חלקים ואז טיפה מנקנקים לרצועה (אפשר גם עגולים)- ראו בסרטון.
לוקחים ניירות אפייה וחותכים לרצועות,
מניחים כל לחמניה על רצועת נייר אפייה
מכסים את הכל עם מגבת ל-7-8 דקות.
במחבת רחבה מחממים שמן שימו לב כל הטיגון על להבה נמוכה
למי שיש אינדוקציה אז 3-4 בגובה כי הטיגון חייב להיות יסודי ואיטי אחרת יצאו לחמניות לא אפויות מבפנים אז תשחקו עם האש, אם זה משנה צבע מהר מידי תדעו שהשמן חם מידי.
מטגנים יפה משני הצדדים ומוציאים לרשת קריספר או לנייר סופג.
בגדול מכאן זה שלכם,
תרכיבו לכם את פריקסה החלומות עם כל הדברים שאתם אוהבים
ותזכרו באוכל אין חוקים!
מי שלא אוהב מרכיב מסויים יכול לוותר אבל בואו נגיד שביצה, תפוח אדמה וטונה הם חובה כל השאר זה בונוס..
אני שמתי מכל המצרכים שרשמתי (טונה, ביצה, תפוח אדמה, מלפפון חמוץ, לימון כבוש, עלי רוקט, אריסה, טחינה, זיתים שחורים)
בתאבון