חגיגה של אסאדו רך וטעים עם קלחי תירס
לזה אני קורא- שגר ושכח
כמה דקות התעסקות, מכניסים לתנור ושוכחים …
יאללה למתכון
חגיגה של אסאדו רך וטעים עם קלחי תירס
לזה אני קורא- שגר ושכח
כמה דקות התעסקות, מכניסים לתנור ושוכחים …
יאללה למתכון
2 קילו שפונדרה (אסאדו) חתוך לרצועות עם העצם |
כף מלח גס |
כף פלפל שחור גרוס |
מעט שמן זית |
3 קלחי תירס צהובים חתוכים ל-3 חתיכות |
3 קלחי תירס לבנים חתוכים ל-3 חתיכות |
5 גבעולי רוזמרין |
4 בצלים סגולים חתוכים לרבעים |
2 ראשי שום חצויים |
1 שורש פטרוזיליה חצוי |
1 פלפל צ׳ילי חריף חתוך לעיגולים |
2 בצלים לבנים פרוסים |
כוס רוטב צ׳ילי מתוק |
כף סרירצ׳ה |
בקבוק בירה 330 מ״ל |
2 כפות שמן זית |
כף מלח |
כפית פלפל שחור |
כף תערובת טוסקנה |
כפית קקאו |
ראשית מתבלים את הבשר במלח גס ,פלפל שחור גרוס ומעט שמן זית
עושים מסאג׳ לבשר (זה יותר לפוזה שתרגישו שפים)
לוקחים תבנית עמוקה, שמים בתחתית 3 בצלים לבנים פרוסים
מניחים את האסאדו על הבצל
שמים 6 קלחי תירס חתוכים,
שמים את הבצל הסגול שחתוך לרבעים,
מוסיפים את שורש הפטרוזיליה וראשי השום,
מוסיפים צ׳ילי חריף ורוזמרין
ומכינים את התיבול:
בקערה שמים את הצ׳ילי, הסרירצ׳ה, שמן הזית, הבירה והתבלינים מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים היטב
יוצקים על הכל ומכסים עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום
מכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות 35 דקות ואז מנמיכים ל-170 מעלות 3 שעות נוספות
בתאבון
#פרסום ממומן בשיתוף הקצבים מירושלים