חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית קציצות קיפודים ברוטב חמוסטה

קציצות קיפודים ברוטב חמוסטה

החלטתי להחזיר לחיים את טרנד קציצות הקיפודים

אבל הפעם בגרסה שהכורדים יורידו את הכובע בפני.

אם קמתם ביום שישי בבוקר ואין לכם חשק לגלגל קובה ועדיין בא לכם את הטעם של החמוסטה בפה

זה המתכון בשבילכם 

סיר קציצות שהוא בעצם ארוחה שלמה

והקציצות יוצאות טעימות ונימוחות בטעם משגע

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

500 גרם בשר טחון
כוס וחצי אורז בסמטי
חצי חבילת עלי מנגולד
חצי חבילת סלרי
1 בצל לבן חתוך לקוביות גסות (לרוטב)
1 בצל לבן קצוץ (לקציצה)
5 שיני שום פרוס
שן שום קצוצה אחת
4 כפות שמן זית
מלח פלפל כמון, כורכום
2 קישואים

אופן ההכנה

בקערה שמים את הבשר הטחון
מוסיפים פנימה בצל אחד קצוץ, שן שום קצוצה, מעט סלרי קצוץ דק
מוסיפים גם כוס וחצי אורז בסמטי ו- 2 כפות שמן זית
מתבלים בכף שטוחה מלח, כפית פלפל שחור, כפית שטוחה כורכום , כפית שטוחה כמון
ומערבבים הכל עד לאיחוד המסה
יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים..
לרוטב:
בסיר סוטאג׳ רחב שמים 2-3 כפות שמן זית
מטגנים בצל אחד חתוך לקוביות ו-5 שיני שום פרוס
מוסיפים 5-6 גבעולי סלרי קצוצים וממשיכים לטגן
מוסיפים 2 קישואים חתוכים לחצי ירח
מוסיפים גבעולים ועלי מנגולד (עלי סלק)
מכסים עם מכסה ל- 20 דקות אש נמוכה עד שהירקות מתרככים
מוסיפים פנימה 700 מ״ל מים (3 כוסות)
מתבלים בכף מלח, כפית פלפל שחור
סוחטים פנימה 2 לימונים ומביאים לרתיחה
מסדרים את הקציצות בצורה שלא משתמעת לשתי פנים
מכסים ומנמיכים את האש
מבשלים 40 דקות
ובתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת