#בשיתוף משק צוריאל
החלטתי להכין קיש בטטה עם גבינת עיזים
הפעם את הבצק הפריך הכנתי קצת אחרת
עירבבתי גם חמאת עיזים בטעם טבעי וגם חמאת עיזים שום שמיר שנתנו לבצק מלא טעם וניחוח
והכל ביחד זה חגיגה שלמה בפה..
#בשיתוף משק צוריאל
החלטתי להכין קיש בטטה עם גבינת עיזים
הפעם את הבצק הפריך הכנתי קצת אחרת
עירבבתי גם חמאת עיזים בטעם טבעי וגם חמאת עיזים שום שמיר שנתנו לבצק מלא טעם וניחוח
והכל ביחד זה חגיגה שלמה בפה..
לבצק פריך:
במעבד מזון נשים 100 גרם חמאת עיזים טבעית ו-100 גרם חמאת עיזים שום שמיר בטמפרטורת החדר נוסיף פנימה 2 ביצים, 280 גרם קמח, ו-2 כפות מים
נפעיל את מעבד המזון ל- 2 דקות ערבוב עד שיווצרו פירורים נוציא לשיש ונאחד את הבצק
נעטוף בניילון נצמד ונעביר לשעתיים מנוחה במקרר.
לרויאל:
בקערה נשים 250 גרם שמנת מתוקה 38%, ביצה אחת, 2 כפות קמח לבן ו-150 גרם פטה עיזים מעודנת
מערבבים הכל עד לכדי איחוד.
חותכים גלילי גבינת מה עז למטבעות (אני שמתי את הגלילים ל-5 דקות במקפיא כדי שיהיה קל יותר לפרוס אותן)
נבחר 2 בטטות בגודל של מה עז (דקות וארוכות) נשים אותן כמו שהן על צלחת ונכניס למיקרוגל ל-5 דקות,
לאחר מכן נחתוך לקוביות מרושלות.
עוד 2 בטטות נפרוס דק במנדולינה זה יתן לנו שני מרקמים שונים בקיש.
לאחר שעתיים נוציא את הבצק מהמקרר נשים על נייר אפייה ומעליו נייר אפייה נוסף ושטח בעזרת נערוך.
נרדד את הבצק לקוטר מעט יותר גדול מהתבנית שיש לנו – אני השתמשתי בתבנית פאי פריקה, קוטר 30 ס״מ.
נהפוך את הבצק על התבנית וניפטר מהשוליים
נעשה חורים עם מזלג ונאפה 15 דקות – 180 מעלות.
נוציא מהתנור נפזר מעל את חתיכות הבטטה (רכות יותר) נתבל בחצי כפית מלח, רבע כפית פלפל וחצי כפית רוזמרין טרי קצוץ.
מעליהם נשפוך את הרויאל.
מעל הרויאל נסדר בצורת מניפה בטטה ואז מטבע מה עז שוב בטטה שוב מה עז לאורך כל הקיש בצורה מעגלית
נמרח מעט שמנת מתוקה על הבטטה ונפזר עוד רוזמרין קצוץ
נאפה 40 דקות בתנור 180 מעלות
ובתאבון