היום בערב גמר המונדיאל
והאמפנדס מלאווח הזה
או שיזכר כקמע של מסי או שיזכר כמאנחוס שלו
בעוד כמה שעות נדע…
בנתיים בואו נכין..
היום בערב גמר המונדיאל
והאמפנדס מלאווח הזה
או שיזכר כקמע של מסי או שיזכר כמאנחוס שלו
בעוד כמה שעות נדע…
בנתיים בואו נכין..
לוקחים בצל אחד קוצצים ומטגנים על שמן זית
ברגע שמזהיב מוסיפים חצי קילו בשר טחון וקוצצים עם כפות עץ.
מוסיפים כפית פפריקה, כפית אורגנו, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ומטגנים עוד 20 דקות,
מסננים מהנוזלים ונותנים לתערובת להתקרר.
מוסיפים פנימה 2 ביצים מגורדות וזיתים ירוקים מגולענים.ֿ
לוקחים מלאווח מהמקפיא ונותנים לו 3 דקות להפשיר (לא יותר אחרת לא יהיה אפשר לעבוד איתו).
מוציאים את הניילון העליון ושמים 4 כפות מהתערובת,
מקפלים לחצי ירח ומהדקים, מקפלים את הפינות בעזרת צביטה לאורך לצורת אמפנדס מטגנים בשמן עמוק.
לצימצורי: כתשתי במכתש ועלי חופן רוקט, הוספתי רבע כפית פלפל שחור גרוס ושן שום אחת והמשכתי לכתוש.
תיבלתי עם מעט שמן זית ומעט חומץ, כפית שטוחה מלח ועירבבתי.
הגשתי את האמפנדס חם עם הצ׳ימצ׳ורי
יצא מושלם..
בתאבון